maandag 27 juli 2009

Nog een documentaire...

Een mini tsunami van Socotra gerelateerde documentaires overspoeld ons.
Gelukkig brengen ze allemaal de juiste boodschap: "Help, red het archipel van een te snelle en ondoordachte ontwikkeling"! Hopelijk lukt het?

Alle info op 360°-Geo van ARTE

maandag 20 juli 2009

Hoe het nu net NIET moet!

Nu dat Socotra zijn deuren opent voor het "echte" toerisme, wordt het nieuws overal verspreid... Zelf de Yemen Times publiceerde onlangs een soort reisbeeld van een zekere Mohammed Ghoath's, met de titel "Camping in Socotra", lees het hier.
Spijtig nieuws, want dit klinkt alsof de grotten maagdelijk te exploreren zijn voor iedereen, mits een goede lamp? Dit terwijl we ons toch reeds enkele jaren inzetten voor duurzaam management van de belangrijkste grotten. Hopelijk blijven er de volgende jaren toch nog enkele stalagmieten "alive"!

donderdag 16 juli 2009

Documentaire “Socotra – The Last Stand”

In coordinatie met Jemen en vooral Socotra, heeft de IUCN ROWA een documentaire gemaakt met de titel “Socotra – The Last Stand”. Deze documentaire benadrukt de unieke ecosystemen op het Socotraans Archipel. Hij toont hoe de locale bevolking en het eiland zich trachten aan te passen aan de actuele (te) snelle veranderingen, zowel op ecologisch, cultureel en economisch vlak. Met een verhoogde toegankelijkheid en de invloed van de globalisatie, dreigt het eiland ten prooi te vallen aan NIET-duurzame ontwikkeling, met alle gevolgen van dien!

Meer details op de IUCN-website.